Безконтактната NFC технология ще претърпи редица положителни промени (снимка: CC0 Public

...
Безконтактната NFC технология ще претърпи редица положителни промени (снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

NFC плащанията стават по-бързи и наистина безконтактни 


Безконтактната NFC технология ще претърпи редица позитивни промени 
(снимка: CC0 Public Domain)

Строго видяно, безконтактните заплащания не са изцяло безконтактни – технологията за “комуникация в близко поле ” (NFC) работи на толкоз малко разстояние, че постоянно е належащо да докоснете устройствата едно с друго. Но през идващите години NFC ще стане в действителност „ безконтактна “.  

Браншовата организация NFC Forum, учредена от Sony, NXP Semiconductors и Nokia през 2004 година, с цел да координира развиването на технологията, публикува пътна карта за нововъведения до 2028 г. Документът, направен също с присъединяване на Apple, Гугъл и други компании, разказва основните области на работа за идващите пет години. 

Една от самодейностите е да се усили обсегът на NFC връзките, отбелязва Android Authority. Днес стандартът поддържа връзка на разстояние от 5 мм, само че NFC Forum реши да усили обсега 4-6 пъти – това ще разреши безконтактните заплащания да станат в действителност безконтактни, както и да се форсира и опрости преносът на данни. 

Решено е също безжичното зареждане да се усили от 1 на 3 вата. Това ще помогне за основаване на нови приложения и ще отвори нови благоприятни условия. Друга самодейност е NFC интервенциите да станат многофункционални – като подонесе устройството до четеца, потребителят ще може да започва няколко функционалности едновременно. 
още по темата
Ще се разширят също опциите за NFC връзки сред потребителските устройства: функционалностите на POS терминалите ще се извършват и от елементарни смарт телефони.  

И най-после, планувани са нови характерности за околната среда: устройствата с задействан NFC ще могат да рапортуват по какъв начин материалите, употребявани в тяхното произвеждане, се изхвърлят, както и съответните регулаторни условия. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР